BLACKROCK NEDGRADERER OSS SKATTER HVAD BETYDER DET FOR BITCOIN?

BlackRock nedgraderede sin rating af de amerikanske statsobligationer, selv da statsgælden opstod som et tilflugtssted under denne uges aktiesalg.

Verdens største kapitalforvalter tog det dristige opkald efter at have fortolket en klar demokratisk sejr til præsidentvalget den 3. november i USA. Dens strateger bemærkede, at en Joe Biden-ledelse ville øge sandsynligheden for en betydelig finanspakke. Et sådant scenario vil få markedet til at forvente højere inflation.

14 BTC og 95.000 gratis spins til hver spiller, kun i m Bitcoin Evolution Exotic Crypto Paradise! Spil nu!
”Dette er grunden til, at vi taktisk nedgraderer de amerikanske statskasser og opgraderer deres inflationsrelaterede jævnaldrende,” sagde strategerne Mike Pyle, Beata Harasim og Scott Thiel sammen med forskeren Elga Bartsch.

New York-baserede BlackRock håndterer $ 7,8 billioner i aktiver under forvaltning, med investeringer med fast indkomst, der dækker 68 procent af deres samlede portefølje. Firmaet erklærede, at investorer ikke har nogen fordel ved at holde nominel statsgæld, hovedsagelig da dens afkast forbliver ringe.

 

„Sådanne lave rater reducerer aktivklassens evne til at fungere som ballast mod aktiemarkedssalg,“ tilføjede den.

I stedet foretrak BlackRock at placere deres kapital i realkreditobligationer, en type instrument, der justerer dens hovedstol i henhold til inflationstakten.

ALTERNATIVER
Udsigterne for et aktiemarkedssalg flytter også investorer til ikke-giver spekulative aktiver, såsom guld. Ædle metaller i første kvartal led store nedadrettede korrektioner, da investorer solgte det for at udligne deres tab på aktiemarkederne. Det var også, da renterne på den amerikanske 10-årige statsobligation faldt til det laveste niveau.

US 10-årige statskasse, statsgæld, guld
Guld-amerikansk 10-årig Treasury invers korrelation siden marts udsalg. Kilde: USD10Y på TradingView.com

Ovenstående diagram illustrerer den voksende inverse sammenhæng mellem langvarige amerikanske statsrenter og guld. Når det er sagt, jo dybere afkastet på statsgæld faldt, desto højere steg ædle metaller. Det viste, hvordan investorer vælger guld som deres alternativ til amerikanske obligationer.

Interessant nok viste endnu et aktiv sin omvendte sammenhæng med det amerikanske statsafkast: Bitcoin.

bitcoin, os statsobligationer, os treasury, cryptocurrency, btcusd, btcusdt
Bitcoin-US 10Y Treasury invers korrelation siden marts udsalg. Kilde: BTCUSD på TradingView.com

Benchmark-kryptovalutaen, der konkurrerer med guld for sin sikre havneplads, steg lige som ædle metaller efter marts 2020-udsalget. I mellemtiden opretholdt den uregelmæssigt en negativ sammenhæng med de amerikanske statsgældsrenter, hvilket illustrerede, at investorer også så på Bitcoin som deres alternativ mod statsobligationer.

HVAD ER FRAM
Baseret på BlackRocks vurdering af det amerikanske præsidentvalg og dets potentielle indvirkning på statsobligationer er det sandsynligt, at obligationer vil gå yderligere lavere på lang sigt. Selvom det kan øge renterne, ser opsvinget begrænsning på grund af Federal Reserve’s løfte om at forhindre en kraftig stramning af de økonomiske forhold.

Skulle dette ske, kan appetitten for ikke-afkastede aktiver i sikker havn som Bitcoin og guld vokse blandt investorer. Kort fortalt kan korrelationen af ​​de amerikanske obligationsrenter mod Bitcoin og guld efter marts opretholde i en uforudsigelig fremtid. Alex Saunder fra Nugget News AU vejede:

Vi vidste, at FED har BlackRock i baglommen, men at nedgradere amerikanske statskasser til „undervægt“ inden valget vil ikke behage Donald Trump. Fiskale udgifter risikerer nu højere renter og en stejlere rentekurve. Billioner af dollars har brug for et nyt hjem. ”

Comments are closed.